Re-rug Re-rug Re-rug Re-rug
Re-rug Re-rug Re-rug Re-rug
Re-rug
Ecologisch tapijt gewoven uit 50% New Zealand wool en 50% hergebruikte wol.
€ 1.833,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Re-Rug is ontstaan uit het besluit om de restwol te gebruiken die de leveranciers van Nanimarquina hebben verzameld. Dit initiatief is het resultaat van een lang onderzoeksproces, de uitdaging om deze wol terug te winnen om er een nieuw garen van te maken dat geschikt is om te weven. Voor elke Re-Rug wordt 1 kg/m2 hergebruikte wol gebruikt, wat direct bijdraagt aan het verminderen van onbeheerd afval en het terugdringen van de CO2-uitstoot, aangezien er geen nieuw materiaal geproduceerd hoeft te worden.

Het kenmerk van deze collectie is de intentie om de onregelmatigheid en de tonale rijkdom van de restjes wol te behouden. Deze uitdaging bracht Nanimarquina ertoe te experimenteren met nieuwe processen waardoor ze erin geslaagd zijn meerdere kleuren te behouden.

De Re-Rug collectie is gemaakt met behulp van de handgeweven dhurrie techniek, wat resulteert in tapijten met een vlakke structuur gevormd door de kruising tussen de schering en de inslag. In het geval van Re-Rug wordt, om een grotere sterkte en kwaliteit te verkrijgen, het structurele gedeelte van het tapijt, d.w.z. de schering, gemaakt van Nieuw-Zeelandse scheerwol die zwart en wit, geel of blauw, groen of tegeltjes geverfd is. En in de inslag, het gemarmerde gerecycleerde garen van verschillende dikte en kleur.

Het resultaat is een unieke collectie die is samengesteld uit 50% scheerwol en 50% hergebruikte wol.

Voor meer afmetingen, extra behandelingen of advies neem contact met ons op.